Saturday, September 1, 2012

Hujan Lagi!


Salam 14 Syawal.. Today is a gloomy day, never been so bright huh why? Hmm don't know how to say. I am all alone. Tadi bukak YouTube ingat nak layan lagu jiwang jap then jumpak la lagu nie.. Sepanjang minat A7X tak pernah lagi dengar lagu nie so try la dengar sebab memang lirik dia kena ngan apa yang aku rasa sekarang.. Jom hayati lirik nie hmmm..

TENSION - AVENGED SEVENFOLD
I wake up every morning bright and earlyRoll out of bed but I'm never quite aloneTension is pulling me in all directionsAnd these problems use me as a rope


Sometimes the pressure will just drive you crazyAt any time I could explodeI need some peace of mind, it's got me tiredDon't wanna lose it, but I'm turning down that road

I need a moment 'cause I've spread myself too thinWe all need a moment in our lifeWork's hard, the day's too longAnd that's just where it beginsTension has had us all this time

I sit in traffic every single morningJust as I arrive, I'm slaving to the grindMaking the money, so I feed my familyBut I can't raise them, 'cause I ain't got the time

I got no free days on my busy scheduleI turn the page and it's the sameDon't like my situation, you don't eitherDon't wanna look back scared, I will get away

I need a moment 'cause I've spread myself too thinWe all need a moment in our lifeWork's hard, the day's too longAnd that's just where it beginsTension has had us all this time

But every now and then I drive alone and over allHot summer day, a gentle breeze that feels alrightAll alone and I can't feel no pain, only strainEnjoy the sights, I feel alive, relaxing here just feels alrightFar from home
I need a moment 'cause I've spread myself too thinWe all need a moment in our lifeWork's hard, the day's too longAnd that's just where it beginsTension has had us all this time

















Sometimes I feel useless b/c I have nothing to do when he needs me. It is not that I don't want to support him but when it comes to let his sorrow out then I will mess everything up accidentally. Hmmm sorry for everything. I should learn more~ Okay I think that's all from me. Quite speechless..

Thursday, February 23, 2012

Fasha dan Lisa duta Garnier


Assalamualaikum, selamat sejahtera dan salam 1 Malaysia. Apa khabar you alls harini? Ada okay?

Okay guys, sebelum kita kick off ngan topik kita pada hari ini, jomlah kita nyanyi-nyanyi dulu eh. Nak release tension sikit. Duhhh stres Yusry si jejaka terhangat di pasaran nikah ngan Lisa Surihani hari ni. Whatever lah. Okay music, please!

Sesaat Kau Datang by Ramlah Ram featuring SleeQ (sila klik link ini untuk mendengar lagu dengan lebih jelas sekali dengan liriknya)

Baiklah, memandangkan I tak tahu nak carut apa harini, izinkan I copy paste lirik lagu ni eh. Even dah ada dalam video tapi I nak tulis jugak, BOLEH? Eh eh eh kalau tak boleh pun, apa masalahnya? :P. Trololololololo, like a boss~ On your mark, 3...2...1...go!!!

Verse 1

Sesaat kau datang...

Sesaat kau hilang...
Kemunculan dirimu...
Penuh misteri~

Verse 2
Kau mendekat...
Kau menjauh...
Kau tinggalkan diriku...
Sesudahnya kau membuang...
Mencampakkan aku~

Verse 3
(Alif)

It's not that I don't love you,
I just don't want to hurt you,
I can't let go of all the good times we share together~

(Syarif)

I hate to be cold but I've got to let you go~

Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu...
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa...
Kau hancurkan segala harapan...
Kau remukkan cinta yang telah kita bina...
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Jika sudah kau mencintai dia...
Putuskan aku dengan baik caranya...
Walaupun sakit hati ku rasa...
Sesungguhnya aku tak rela...
Kerna hatiku masih mencintai...
Dirimu dengan sepenuh hati...
Tapi ku ikhlas melepaskanmu...
Kerana aku manusia biasa~

Verse 4
(Alif and Syarif)

Nothing's easy girl,
Nothing's easy girl,
Ain't nothing's easy,

I hope you understand me girl,
Nothing's easy girl,
Ain't nothing in this world,
Could ever compare to what we had,
What's gone~

Repeat Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu...
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa...
Kau hancurkan segala harapan...
Kau remukkan cinta yang telah kita bina...
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

(Repeat 3x)

Jika sudah kau mencintai dia...
Putuskan aku dengan baik caranya...
Walaupun sakit hati ku rasa...
Sesungguhnya aku tak rela~

Kerna hatiku masih mencintai...
Dirimu dengan sepenuh hati...
Tapi ku ikhlas melepaskanmu...
Kerana aku manusia biasa~

Verse 5
Tiada salahku kepada dirimu...
Kau buatku sengsara...
Kau buat kecewa...
Ku harap ada karma...
Yang datang kepadamu...kepadamu~

Hurm sedihnya lagu ni kan? *sobbing* Hm kepada sesiapa yang terasa ngan lirik lagu ni sorry tau I takde niat nak buat you alls sentap pun hehe cuma lagu ni lagu yang selalu meniti di bibir I bila I bosan. Hurm harini nak bukak topik apa eh? Duhh malasnya nak buat karangan. Guys, sekali lagi I mintak maaf lah sebab I rasa mood I takde lah nak menulis. Kita stop kat sini jelah eh. Tunggu mood I ada dulu baru I karang topik-topik yang BEST tau, PROMISE! Hehehe. Okay sayonara~


Garnier has released its latest brand new product. Visit Garnier Facebook page at https://www.facebook.com/GarnierMalaysia :-).

Those details below are cited from http://www.lipstiq.com/2012/02/which-drugstore-cleanser-is-best-for-blemish-prone-skin/ (For further information, you may check it out by yourself by clicking on this link)

Price: RM19.99

Claims:
Garnier Pure Three-in-One Wash, Scrub and Mask helps to remove excess sebum, unclog pores and unify skin tone. Suitable for oily or combination skin prone to blemishes and blackheads.

Ingredients
Contains zinc to regulate skin tone, eucalyptus to soothe irritated skin and clay to purify and tighten pores. Pumice stone as face scrubs and white clay for the mask.

How to Use

1. As a Daily wash
Apply product to a damp face, massage and rinse with warm water.

2. As a Scrub
Apply to skin and firmly massage in a circular motion, allowing the exfoliating beads to polish the surface of skin and get rid of impurities. Rinse with warm water.

3. As a Mask
Apply a generous amount and allow the formula to dry. Leave the mask on for three minutes and gently rinse away with warm water. Use once or twice a week.

Our Thoughts: At less than RM20, it’s a bargain for 150ml of product that delivers three benefits daily wash, a scrub and a mask. It doesn’t lather into a foam but I love how it feels on my skin because of its cucumber-like scent and when I wash it all off, my face feels amazingly clean and refreshed.

Okay done with all those girls' thingy. Hehehe sorry TERtipu you alls pulak. Masa nak sign out tu tetiba pulak mood I on balik nak cakap pasal Garnier hehehe because I'm one of the Garnier consumers hehehehe saja nak promote kasi itu Garnier up sikitlah. Hewhewhew (+_-). Hm okay kali ni betul-betul tak main-main. Nak cau dah sebab sayang I dah panggil, rindu katanya hakhakhak. Papai you alls! Muahhhhh (ala-ala diva gitu). Salam Zohor~


Wednesday, February 22, 2012

Lisa dan Yusri kahwin 23 Februari 2012




Mesti you alls pelik kenapa I letak foto 24:7 yang entah pape tu kat situ kan? Hey takpe keep calm and continue reading bebeh. Hm first things first, SAMA cantik SAMA padan. Untung lah Yusry dapat Lisa. DUDA kahwin ngan anak dara weh ANAK DARA. Takpe takpe kita tunggu je cemane kemeriahan, kegemilangan majlis pernikahan dua orang ni. Siang dan malam. Should be OKAY with it. Kalau ada yang pahamlah kan (-_-). Ala sebenarnya bosanlah cakap pasal artis HOT ni. Bukan apa...kalau I tak post pun mesti akan ada orang lain yang post punya. Nama pun SELEBRITI. Okay next, we go on with...

Di sini, hari ini, tika ini, I nak ulas sikit lah pasal Kpop ni. Trend kegilaan ramai sekarang. Kalau dulu kan. Guys asyik je perli girls yang minat Korean punya dances, songs, movies, artists bagai tapi kan sekarang I tengok dua kali lima je laki pompuan. Ala tu lah ejek lagi ejek lagi. Kang dah kena sindrom tu. Wekkk boo sama dia boo! Boo seekali lagi boo! Err stop. Hm pada hemat saya lah, Kpop ni memanglah best, seronok, euphoria jugak TAPINYA boleh buat seseorang jadi addicted tau. Pernah je I ni punyalah mabuk Kpop sampai lupa makan, lupa kawan, lupa belajar hadoi lupa segala-galanya lah gara-gara Korean wave ni haaaaa. Hebat tak hebat? Solat tak lupalah tapi. Taat pada yang satu yakni Allah TAALA. Alhamdulillah sejuk perut mak I mengandung :). Duhhh!

TAPI sekarang I punya taste dah up sikit tau :). I tak layan mana dah Korean Korean ni. Dah orang cakap JAMBU sangat je. Tukar angin pulak hewhewhew. I layan Avenged Sevenfold yeah Rock the World! Tapi dah lama sebenarnya I fond of A7X ni. Tak minat sangat ngan band dia cumanya lagu-lagu they alls best perghhh I adore gila kat Zacky ngan Synyster ni nak nak time dengar they both petik gitar lagu Lost ngan Afterlife. Fuhhhhh I dah cam mabuk angin masa dengar lagu-lagu they alls awww! Astagfirullah...lagha ni. Dunia semata-mata. Harharhar. Tapi KAN bagus kalau sayang I pun dapat petik gitar camni huhuhuhu :P. By the way, concert they alls apa celop pulak kat KL 29 April ni? Aku antara dua ni nak pergi ke tak atoyai. Eh eh eh eh eh lupa pulak nak on SpeedFan kang meletop pulak lappy I ni takdan you alls nak baca post I yang tah pape ni kan.







































Okay banyak dah merapu meraban mencarut. Sambung ngan isu kita pada hari ini ya adik-adik, abang-abang, bapak-bapak, ibuk-ibuk iaitu 'Kegemilangan Kpop dalam kalangan Kanak-kanak, Remaja dan Dewasa yang Tiada Penghujungnya'. Hm nak dijadikan cerita, budak yang darjah 1, 2, 3 senang kata budak sekolah rendah pun dah pandai search video Korea kat YouTube tau? You alls jangan main-main. We alls masa zaman muda-muda dulu ada? TAKDE kan~ Itulah yang dinamakan perkembangan teknologi dari semasa ke semasa :D. SuJu, SHINee, SNSD, SS501, CN Blue, KARA dan sebagainya. Kalau nak sebut semua tunggu sampai I tumbuh janggut baru habis okay I exaggerate ngeee~

I tahu sebab apa they alls ni diminati ramai oleh sekelompok masyarakat di Bumi Allah ni. Ala you alls usha jelah cemane they alls dress up. Physical appearance, outer make-up, dance style and whatsoever lah kan yang you alls nampak tu. Memang hao liao lah orang Bugis cakap. Hm tapi kan di sebalik tu. Korang tahu kan fakta ni. PLASTIK je semua. Almost all of them did PLASTIC SURGERY you know? HAHA this is fact not fiction bebeh. Sebab tulah muka they alls tu cam ketat je huahuahua. Nak dicomparekan ngan artis-artis di Malaysia ni I rasa better artis kita lah tapi dari segi aspek ni je okay. Benda lain kita down hurhurhur.

I suka sangat layan movie ngan drama they alls awww! Sambil tu boleh belajar bahasa dorang yang comey lotey tu. Saranghae! Babo! Kureyo? Nomu nomu nomu chowahae! Ngehehehe tapi like seriously I cakap you! Orang yang boleh cakap Korea ni nampak comel. Hehe perasan tak I tengah ANGKAT BAKUL? Hm okay back to normal, drama they alls selalu dapat highest rating tau. Sebabnya yang si pelakon tu mantap mantap. Lakonan they alls tak awkward. Ada adegan shuweet dan romantic oh I like boleh imitate dalam kehidupan seharian. Maknanya kat sini I nak cakap...bolehlah nak gedik gedik ngan pakwe/makwe tu ikut cite Korea ni tapi yang overdose tu takdelah nak ikut kan. Ingat Allah lagi~ Cite yang pernah I tengok sebagai contoh Winter Sonata (5 stars), Autumn in My Heart (5 stars), Prosecutor Princess (4.5 stars), Witch Yoo Hee (4.25 stars), Boys Over Flowers (5.5 stars boleh tak), My Girlfriend is Gumiho (3.98 stars) and many moreeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Masalahnya bukan movie they alls je meletup, variety shows pun dapat sambutan hangat bukan hangat tahi ayam tau hangat lebih hangat dari biasa. Tulah ramai pihak yang iri hati ngan dunia hiburan Korea ni dan sebab tu jugaklah banyak yang kata Kpop ni punca anasir anasir yang tak elok lah apa lah okay I dah start MENCARUT. Hm contoh variety show(s) yang I minat nak tengoklah kan...cite Runningman, Music Bank, Happy Together, We Got Married (I swear I like it), Family Outing, Star Golden Bell, Hello Baby (omey omey angat) and so onnnnn. Okaylah actually I dah start bosan, muak, jenuh, meluat dah nak cakap pasal ni. Cam takde keje sangat je. Lebih baik g texting ngan yang tersayang kan kan kan :-).

Okaylah nak keluar dulu. Bukan keluar rumah. I kalau boleh nak duk je dalam rumah, tunggu masa nak putihkan kulit balik gara-gara berjemur di tengah panas matahari yang melampau selama sebelas hari. Tapi I tak kisah sangat sebab lepas benda tu I rasa I dah temui kebahagiaan hidup I :D. THE LAST one ever (^_^). Baiklah tiba masa untuk I buat benda yang lebih berfaedah...tidur mungkin? Atau Facebooking? Tanya khabar kawan-kawan ke apa ke. Till we meet again darlas. TataTitiTutu. I love Tutti Frutti by the way B) ~


miss



Xoxo,
Hamba Allah.

Hujan Lagi!

Saturday, September 1, 2012

Salam 14 Syawal.. Today is a gloomy day, never been so bright huh why? Hmm don't know how to say. I am all alone. Tadi bukak YouTube ingat nak layan lagu jiwang jap then jumpak la lagu nie.. Sepanjang minat A7X tak pernah lagi dengar lagu nie so try la dengar sebab memang lirik dia kena ngan apa yang aku rasa sekarang.. Jom hayati lirik nie hmmm..

TENSION - AVENGED SEVENFOLD
I wake up every morning bright and earlyRoll out of bed but I'm never quite aloneTension is pulling me in all directionsAnd these problems use me as a rope


Sometimes the pressure will just drive you crazyAt any time I could explodeI need some peace of mind, it's got me tiredDon't wanna lose it, but I'm turning down that road

I need a moment 'cause I've spread myself too thinWe all need a moment in our lifeWork's hard, the day's too longAnd that's just where it beginsTension has had us all this time

I sit in traffic every single morningJust as I arrive, I'm slaving to the grindMaking the money, so I feed my familyBut I can't raise them, 'cause I ain't got the time

I got no free days on my busy scheduleI turn the page and it's the sameDon't like my situation, you don't eitherDon't wanna look back scared, I will get away

I need a moment 'cause I've spread myself too thinWe all need a moment in our lifeWork's hard, the day's too longAnd that's just where it beginsTension has had us all this time

But every now and then I drive alone and over allHot summer day, a gentle breeze that feels alrightAll alone and I can't feel no pain, only strainEnjoy the sights, I feel alive, relaxing here just feels alrightFar from home
I need a moment 'cause I've spread myself too thinWe all need a moment in our lifeWork's hard, the day's too longAnd that's just where it beginsTension has had us all this time

















Sometimes I feel useless b/c I have nothing to do when he needs me. It is not that I don't want to support him but when it comes to let his sorrow out then I will mess everything up accidentally. Hmmm sorry for everything. I should learn more~ Okay I think that's all from me. Quite speechless..

Fasha dan Lisa duta Garnier

Thursday, February 23, 2012

Assalamualaikum, selamat sejahtera dan salam 1 Malaysia. Apa khabar you alls harini? Ada okay?

Okay guys, sebelum kita kick off ngan topik kita pada hari ini, jomlah kita nyanyi-nyanyi dulu eh. Nak release tension sikit. Duhhh stres Yusry si jejaka terhangat di pasaran nikah ngan Lisa Surihani hari ni. Whatever lah. Okay music, please!

Sesaat Kau Datang by Ramlah Ram featuring SleeQ (sila klik link ini untuk mendengar lagu dengan lebih jelas sekali dengan liriknya)

Baiklah, memandangkan I tak tahu nak carut apa harini, izinkan I copy paste lirik lagu ni eh. Even dah ada dalam video tapi I nak tulis jugak, BOLEH? Eh eh eh kalau tak boleh pun, apa masalahnya? :P. Trololololololo, like a boss~ On your mark, 3...2...1...go!!!

Verse 1

Sesaat kau datang...

Sesaat kau hilang...
Kemunculan dirimu...
Penuh misteri~

Verse 2
Kau mendekat...
Kau menjauh...
Kau tinggalkan diriku...
Sesudahnya kau membuang...
Mencampakkan aku~

Verse 3
(Alif)

It's not that I don't love you,
I just don't want to hurt you,
I can't let go of all the good times we share together~

(Syarif)

I hate to be cold but I've got to let you go~

Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu...
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa...
Kau hancurkan segala harapan...
Kau remukkan cinta yang telah kita bina...
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

Jika sudah kau mencintai dia...
Putuskan aku dengan baik caranya...
Walaupun sakit hati ku rasa...
Sesungguhnya aku tak rela...
Kerna hatiku masih mencintai...
Dirimu dengan sepenuh hati...
Tapi ku ikhlas melepaskanmu...
Kerana aku manusia biasa~

Verse 4
(Alif and Syarif)

Nothing's easy girl,
Nothing's easy girl,
Ain't nothing's easy,

I hope you understand me girl,
Nothing's easy girl,
Ain't nothing in this world,
Could ever compare to what we had,
What's gone~

Repeat Chorus:
Sungguh kejamnya dirimu...
Mengkhianati cinta yang ku semat dijiwa...
Kau hancurkan segala harapan...
Kau remukkan cinta yang telah kita bina...
Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~

(Repeat 3x)

Jika sudah kau mencintai dia...
Putuskan aku dengan baik caranya...
Walaupun sakit hati ku rasa...
Sesungguhnya aku tak rela~

Kerna hatiku masih mencintai...
Dirimu dengan sepenuh hati...
Tapi ku ikhlas melepaskanmu...
Kerana aku manusia biasa~

Verse 5
Tiada salahku kepada dirimu...
Kau buatku sengsara...
Kau buat kecewa...
Ku harap ada karma...
Yang datang kepadamu...kepadamu~

Hurm sedihnya lagu ni kan? *sobbing* Hm kepada sesiapa yang terasa ngan lirik lagu ni sorry tau I takde niat nak buat you alls sentap pun hehe cuma lagu ni lagu yang selalu meniti di bibir I bila I bosan. Hurm harini nak bukak topik apa eh? Duhh malasnya nak buat karangan. Guys, sekali lagi I mintak maaf lah sebab I rasa mood I takde lah nak menulis. Kita stop kat sini jelah eh. Tunggu mood I ada dulu baru I karang topik-topik yang BEST tau, PROMISE! Hehehe. Okay sayonara~


Garnier has released its latest brand new product. Visit Garnier Facebook page at https://www.facebook.com/GarnierMalaysia :-).

Those details below are cited from http://www.lipstiq.com/2012/02/which-drugstore-cleanser-is-best-for-blemish-prone-skin/ (For further information, you may check it out by yourself by clicking on this link)

Price: RM19.99

Claims:
Garnier Pure Three-in-One Wash, Scrub and Mask helps to remove excess sebum, unclog pores and unify skin tone. Suitable for oily or combination skin prone to blemishes and blackheads.

Ingredients
Contains zinc to regulate skin tone, eucalyptus to soothe irritated skin and clay to purify and tighten pores. Pumice stone as face scrubs and white clay for the mask.

How to Use

1. As a Daily wash
Apply product to a damp face, massage and rinse with warm water.

2. As a Scrub
Apply to skin and firmly massage in a circular motion, allowing the exfoliating beads to polish the surface of skin and get rid of impurities. Rinse with warm water.

3. As a Mask
Apply a generous amount and allow the formula to dry. Leave the mask on for three minutes and gently rinse away with warm water. Use once or twice a week.

Our Thoughts: At less than RM20, it’s a bargain for 150ml of product that delivers three benefits daily wash, a scrub and a mask. It doesn’t lather into a foam but I love how it feels on my skin because of its cucumber-like scent and when I wash it all off, my face feels amazingly clean and refreshed.

Okay done with all those girls' thingy. Hehehe sorry TERtipu you alls pulak. Masa nak sign out tu tetiba pulak mood I on balik nak cakap pasal Garnier hehehe because I'm one of the Garnier consumers hehehehe saja nak promote kasi itu Garnier up sikitlah. Hewhewhew (+_-). Hm okay kali ni betul-betul tak main-main. Nak cau dah sebab sayang I dah panggil, rindu katanya hakhakhak. Papai you alls! Muahhhhh (ala-ala diva gitu). Salam Zohor~


Lisa dan Yusri kahwin 23 Februari 2012

Wednesday, February 22, 2012



Mesti you alls pelik kenapa I letak foto 24:7 yang entah pape tu kat situ kan? Hey takpe keep calm and continue reading bebeh. Hm first things first, SAMA cantik SAMA padan. Untung lah Yusry dapat Lisa. DUDA kahwin ngan anak dara weh ANAK DARA. Takpe takpe kita tunggu je cemane kemeriahan, kegemilangan majlis pernikahan dua orang ni. Siang dan malam. Should be OKAY with it. Kalau ada yang pahamlah kan (-_-). Ala sebenarnya bosanlah cakap pasal artis HOT ni. Bukan apa...kalau I tak post pun mesti akan ada orang lain yang post punya. Nama pun SELEBRITI. Okay next, we go on with...

Di sini, hari ini, tika ini, I nak ulas sikit lah pasal Kpop ni. Trend kegilaan ramai sekarang. Kalau dulu kan. Guys asyik je perli girls yang minat Korean punya dances, songs, movies, artists bagai tapi kan sekarang I tengok dua kali lima je laki pompuan. Ala tu lah ejek lagi ejek lagi. Kang dah kena sindrom tu. Wekkk boo sama dia boo! Boo seekali lagi boo! Err stop. Hm pada hemat saya lah, Kpop ni memanglah best, seronok, euphoria jugak TAPINYA boleh buat seseorang jadi addicted tau. Pernah je I ni punyalah mabuk Kpop sampai lupa makan, lupa kawan, lupa belajar hadoi lupa segala-galanya lah gara-gara Korean wave ni haaaaa. Hebat tak hebat? Solat tak lupalah tapi. Taat pada yang satu yakni Allah TAALA. Alhamdulillah sejuk perut mak I mengandung :). Duhhh!

TAPI sekarang I punya taste dah up sikit tau :). I tak layan mana dah Korean Korean ni. Dah orang cakap JAMBU sangat je. Tukar angin pulak hewhewhew. I layan Avenged Sevenfold yeah Rock the World! Tapi dah lama sebenarnya I fond of A7X ni. Tak minat sangat ngan band dia cumanya lagu-lagu they alls best perghhh I adore gila kat Zacky ngan Synyster ni nak nak time dengar they both petik gitar lagu Lost ngan Afterlife. Fuhhhhh I dah cam mabuk angin masa dengar lagu-lagu they alls awww! Astagfirullah...lagha ni. Dunia semata-mata. Harharhar. Tapi KAN bagus kalau sayang I pun dapat petik gitar camni huhuhuhu :P. By the way, concert they alls apa celop pulak kat KL 29 April ni? Aku antara dua ni nak pergi ke tak atoyai. Eh eh eh eh eh lupa pulak nak on SpeedFan kang meletop pulak lappy I ni takdan you alls nak baca post I yang tah pape ni kan.







































Okay banyak dah merapu meraban mencarut. Sambung ngan isu kita pada hari ini ya adik-adik, abang-abang, bapak-bapak, ibuk-ibuk iaitu 'Kegemilangan Kpop dalam kalangan Kanak-kanak, Remaja dan Dewasa yang Tiada Penghujungnya'. Hm nak dijadikan cerita, budak yang darjah 1, 2, 3 senang kata budak sekolah rendah pun dah pandai search video Korea kat YouTube tau? You alls jangan main-main. We alls masa zaman muda-muda dulu ada? TAKDE kan~ Itulah yang dinamakan perkembangan teknologi dari semasa ke semasa :D. SuJu, SHINee, SNSD, SS501, CN Blue, KARA dan sebagainya. Kalau nak sebut semua tunggu sampai I tumbuh janggut baru habis okay I exaggerate ngeee~

I tahu sebab apa they alls ni diminati ramai oleh sekelompok masyarakat di Bumi Allah ni. Ala you alls usha jelah cemane they alls dress up. Physical appearance, outer make-up, dance style and whatsoever lah kan yang you alls nampak tu. Memang hao liao lah orang Bugis cakap. Hm tapi kan di sebalik tu. Korang tahu kan fakta ni. PLASTIK je semua. Almost all of them did PLASTIC SURGERY you know? HAHA this is fact not fiction bebeh. Sebab tulah muka they alls tu cam ketat je huahuahua. Nak dicomparekan ngan artis-artis di Malaysia ni I rasa better artis kita lah tapi dari segi aspek ni je okay. Benda lain kita down hurhurhur.

I suka sangat layan movie ngan drama they alls awww! Sambil tu boleh belajar bahasa dorang yang comey lotey tu. Saranghae! Babo! Kureyo? Nomu nomu nomu chowahae! Ngehehehe tapi like seriously I cakap you! Orang yang boleh cakap Korea ni nampak comel. Hehe perasan tak I tengah ANGKAT BAKUL? Hm okay back to normal, drama they alls selalu dapat highest rating tau. Sebabnya yang si pelakon tu mantap mantap. Lakonan they alls tak awkward. Ada adegan shuweet dan romantic oh I like boleh imitate dalam kehidupan seharian. Maknanya kat sini I nak cakap...bolehlah nak gedik gedik ngan pakwe/makwe tu ikut cite Korea ni tapi yang overdose tu takdelah nak ikut kan. Ingat Allah lagi~ Cite yang pernah I tengok sebagai contoh Winter Sonata (5 stars), Autumn in My Heart (5 stars), Prosecutor Princess (4.5 stars), Witch Yoo Hee (4.25 stars), Boys Over Flowers (5.5 stars boleh tak), My Girlfriend is Gumiho (3.98 stars) and many moreeeeeeeeeeeeeeeeeee.

Masalahnya bukan movie they alls je meletup, variety shows pun dapat sambutan hangat bukan hangat tahi ayam tau hangat lebih hangat dari biasa. Tulah ramai pihak yang iri hati ngan dunia hiburan Korea ni dan sebab tu jugaklah banyak yang kata Kpop ni punca anasir anasir yang tak elok lah apa lah okay I dah start MENCARUT. Hm contoh variety show(s) yang I minat nak tengoklah kan...cite Runningman, Music Bank, Happy Together, We Got Married (I swear I like it), Family Outing, Star Golden Bell, Hello Baby (omey omey angat) and so onnnnn. Okaylah actually I dah start bosan, muak, jenuh, meluat dah nak cakap pasal ni. Cam takde keje sangat je. Lebih baik g texting ngan yang tersayang kan kan kan :-).

Okaylah nak keluar dulu. Bukan keluar rumah. I kalau boleh nak duk je dalam rumah, tunggu masa nak putihkan kulit balik gara-gara berjemur di tengah panas matahari yang melampau selama sebelas hari. Tapi I tak kisah sangat sebab lepas benda tu I rasa I dah temui kebahagiaan hidup I :D. THE LAST one ever (^_^). Baiklah tiba masa untuk I buat benda yang lebih berfaedah...tidur mungkin? Atau Facebooking? Tanya khabar kawan-kawan ke apa ke. Till we meet again darlas. TataTitiTutu. I love Tutti Frutti by the way B) ~


miss



Xoxo,
Hamba Allah.

NaFaSKu.. UmuRKu..

Daisypath Anniversary tickers

About Me

My photo
Seorang yang simple... make simple to me.. i'm good use to you.. I'm friendly~ =)
 

Copyright © 2008 Designed by SimplyWP | Made free by Scrapbooking Software | Bloggerized by Ipiet Notez | Blog Templates created by Web Hosting Men